[vc_row][vc_column][vc_tta_tour][vc_tta_section title=”Betfor” tab_id=”1493817699903-11e6118f-aba0″][vc_column_text]

Betfor

[/vc_column_text][vc_column_text]Vi säljer snitslad och pelleterad Betfor.

Snitslad Betfor finns numera i 15 kg säckar med 36 säckar/pall. 

Pelleterad i 40 kg säckar med 24 säckar/pall

Fördelarna med det klassiska fodermedlet Betfor är många. Betfor är rikt på energi men fritt från stärkelse som i för stora mängder kan ge hästen fodersmältningsproblem. Istället innehåller Betfor socker och pektiner, lättsmälta fibrer, med en stimulerande effekt på mikroberna som bryter ner fodret i grovtarmen. Detta är mycket fiffigt då det förbättrar hästens näringsupptag och underlättar för tarmfloran vid foderbyten. Jämfört med havre har Betfor visat sig ge lägre mjölksyranivåer i musklerna och öka hästens uthållighet vid arbete. Uppblött Betfor är dessutom en bra vätskekälla och är därför bra att ge i samband med transporter och tävling.

Betfor är ett sockerfodermedel. Den ökar energitillskottet tillsammans med fibrer. Den består av betfiber och melass med ett naturligt innehåll av mineraler och vitaminer.

Studier har visat att hästar som utfodras med betmassa har högre glykogeninlagring i musklerna än hästar som utfodrades med kraftfoder istället. Högre glykogeninlagring tyder på mer energi i musklerna, eller mindre förbrukad energi efter arbete.

I samband med tävling och transport kan hästen förlora stora mängder vatten. Betfor är då bra eftersom hästen tycker det är smakrikt och gärna äter det vilket innebär att den samtidgt får i sig vätska, på det sättet undviker man också transportsjuka. Transportsjuka handlar många gånger om vätskebrist.

Betfor ska alltid blötläggas minst en timme före utfodring. Den snitslade Betforen sväller till ungefär dubbel storlek medan den pelleterade till mer än tredubbel storlek.

Näringsdeklaration[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Lusern” tab_id=”1493817699941-5480fbf9-bad5″][vc_column_text]

Vi säljer lusernpellets i 15 kg säckar, 56 säck/pall

DanGrönt Lusernpellets är ett pelleterat grovfoder framställt av lusernväxten alfalfa. Fodret har ett

högt innehåll av lättsmälta fibrer och är en utmärkt lysinkälla tack vare sin höga proteinhalt.

Lusernpellets är ett utmärkt kompletteringsfoder till hö eller ensilage och har ett naturligt högt innehåll

av vitaminer och mineraler, framförallt kalcium och magnesium. Lusernpelletsen bör blötläggas innan

utfodring.

NÄRINGSINNEHÅLL, PER KG:

Råprotein % 15,0

Smältbart råprotein g 105

Råfett % 3,5

Växttråd % 29,0

Vatten % 8,0

Aska % 10,0

Natrium % 0,1

Kalcium % 1,5

Fosfor % 0,3

Magnesium % 0,3

Energi MJ 8,4

UTFODRINGSANVISNINGAR:

Lusernpellets passar till alla hästar då man vill tillföra foderstaten extra fibrer och protein.

Utfodra Lusernpellets tillsammans med hö och/eller hösilage eller halm. Balansera alltid

foderstaten med mineralfoder samt vid behov även lämpligt kompletteringsfoder. För att få

en välbalanserad och optimalt fungerande foderstat bör du alltid analysera ditt grovfoder.

Anpassa sedan givan efter hästens storlek, arbete, hull, typ och kvalitet på grovfoder. Om

uträknad foderstat saknas är ett lämpligt tillskott på 0,5 – 2,5 kg Lusernpellets per dag lämpligt

till en häst på 500 kg.

Förvaras väl tillsluten, torrt och svalt och ej i solljus.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Vetekli” tab_id=”1494335355580-16ddab55-9768″][vc_column_text]

Vetekli

Vi säljer vetekli i 10 kg säckar men framöver kommer det att säljas i pelletsform i 15 kg säckar. Vetekli är sedan länge använt som hästfoder. Det består av de inre skalskikten från vetekärnan och är rikt på magnesium och fosfor. Detta gör det till ett bra komplement att använda vid utfodring med ett kalciumrikt grovfoder för att få en bra balans. Vetekli anses på grund av sin vattenhållande förmåga kunna förebygga förstoppning. Man brukar utfodra vetekli tillsammans med lite vatten för att binda de små partiklarna. Att Svenska Foder nu väljer att gå över till pelletsform, som även den ska blötläggas, är att den dammar mindre, enklare att hantera, högre volymvikt vilket ger miljöfödel vid transporter.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Soja” tab_id=”1496040752312-cb9f5279-5c66″][vc_column_text]

Soja

Vi säljer Soja PK (pelletskross) i 15 kg säckar med 40 säckar/pallBrukar utfodras som mjöl eller pelletskross. Det är ett av de vanligaste proteinfodermedlen och har väldigt hög smältbarhet. Proteinvärdet ligger högt, runt 360-400 g smb rp per kg foder och kvaliteten på proteinet är god med hög andel lysin som är den vanligaste begränsande aminosyran till hästar. Sojamjöl är även en bra källa till selen som det finns ont om i svenskodlade fodermedel. Soja kan ges till hästar där den ordinarie foderstaten inte täcker proteinbehovet.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Linfröpellets” tab_id=”1496040753602-a5121e4d-d0d9″][vc_column_text]

LINUM 

Svenskt krossat linfrö i pelletform utan tillsatser för användning som fodertillskott. Innehåller 15% Omega 3 och Omega 6. Bra för mage, tarm, päls och hov. Normal giva ca 100 g per 100 kg djur/dygn. Ges normalt blandat med vatten. Säljs i 20 kg säckar. Tillverkad av Kalmarsands Oljefabrik[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Foderkalk” tab_id=”1496040896918-ec8e2bfe-9b30″][vc_column_text]

Foderkalk

Vi säljer foderkalk i 25 kg säckar med 42 säckar/pall.Ibland har grovfoder en låg kalcium/fosfor-kvot och kan därför behöva kompletteras med foderkalk.Det är viktigt att man analyserar sitt grovfoder, inte minst på mineraler. Kalcium och fosfor är de mineraler som hästen har störst behov av. Vid för lite kalcium i foderstaten kommer kalcium att tas från skelettet för att tillgodose kroppens behov. Kvoten mellan kalcium och fosfor i hästens totala foderstat bör inte understiga 1,2 och får gärna vara kring 1,5. Blir det för mycket fosfor i förhållande till kalcium får hästen svårt att ta upp kalciumet och kan kalciumbrist trots att fodret innehåller tillräckliga mängder. Foderkalk är ett billigt sätt att komplettera en foderstat med lågt kalciuminnehåll eller för lite kalcium i förhållande till fosfor. Innehållet av Ca i foderkalk är 380 g per kg och det brukar därför inte behövas några stora mängder för att balansera en i övrigt väl sammansatt foderstat. Överskott av kalcium försvinner ut med urinen och anses därför inte vara skadligt.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Mineraler” tab_id=”1496040934902-d67fdbe4-e227″][vc_column_text]

Mineral Blå  

Mineral Blå är en vitaminberikad mineral med en väl avvägd fördelning mellan vitaminer och mineraler. Mineral Blå är granulerad och smaksatt med äpple och används med fördel när hästens foderstat består av kraftfoder så som havre och korn.  Mineral Blå är även ett utmärkt komplement till färdigfoder när hästen tränas måttligt till hårt.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”SeloE” tab_id=”1496041022877-f8baef4d-777b”][vc_column_text]

 Biofarmab SeloE

Både Selen och vitamin E behövs helt klart för att hästen ska kunna prestera på topp. Exakt hur stor mängd som behövs beror på en rad olika faktorer, så som årstid, ras, ålder, träning. Vitamin E och selen är båda antioxidanter som skyddar omättade fettsyror mot oxidation. Oxidationen orsakar oxidativ stress i kroppen, denna anses skadlig och kan orsaka uppkomsten av flera olika sjukdomar. Muskelcellerna är speciellt utsatta för oxidativ stress och riskerar alltså att bli skadade.Selen har en varierande funktion i metabolismen hos däggdjur. Detta gör att den används i flera olika viktiga faktorer som påverkar prestationsförmågan hos tränande hästar. Svenska mineral- och foderblandningar är numera alltid berikade med selen, eftersom svenska marker är selenfattiga.

Man ska vara försiktig med utfodring av selen. I för stora och små mängder kan den orsaka stor skada. Kronisk förgiftning drabbar djuren om de intar mer än 5-40 mg selen/kg foder selen under längre tid. Maxintaget beror på en rad olika faktorer, så som årstid, ras, ålder, träning. Kliniska symtomer för kronisk förgiftning kan vara hovsprickor, hälta, avmagring, håravfall mm. Brist kan också leda till problem, så som muskeldegeneration hos föl, även kallad ”white muscle disease”.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Salt” tab_id=”1496041024209-58493aa3-1b2b”][vc_column_text]

Saltsten

Salt är ett av de ämnen som ständigt måste tillföras i hästens foder för att inte en brist ska uppstå. Utan salt slås törstreflexen ut och hästen drabbas av en uttorkning. Alla hästar bör ha tillgång till en saltsten och så länge hästen inte svettas så mycket räcker det oftast. Under varma sommardagar och vid hårdare arbete är däremot saltförlusterna via svetten så stora att hästen får svårt att tillgodose sitt behov enbart med saltstenen. Under sådana förhållanden är det bra om man löser salt i fodret eller i vattnet. Kroppens innehåll av vätska har betydelse för hästens prestationsförmåga. Ett minskat vätskeinnehåll ökar belastningen på cirkulationen och påverkar hästens förmåga att reglera kroppstemperaturen vilket kan leda till att prestationen försämras.Saltförlusterna sker genom urin och träck (ca 1,5 g/100 kg kroppsvikt och dag) och framför allt genom svettning. Under varma sommardagar kan saltförlusterna vara dubbelt så stora som en mindre varm dag. I forskning har man sett att hästar som får extra tillskott av salt har en snabbare återhämtning i vätskebalansen efter träning än de hästar som inte fått tillskottet.
Hästar förlorar stora mängder salt som måste ersättas för att inte hästens hälsa och prestation skall påverkas. Till högpresterande hästar bör salt ges som ett dagligt tillskott i fodret i en mängd motsvarande den dagsaktuella förlusten eller så kan dessa erbjudas fysiologisk koksaltlösning.
Gör din egen elektrolytblandning:   
9 g NaCl  / L vatten.Slicksten
KNZ 100% säljs som 2 och 10 kg
KNZ Standard säljs som 2 och 10 kg

SP Horse

Säljs som 2 kg.
Salt, koppar och biotin (bra för hårrem, hud och hovar) finns i relativt små mängder i det vanliga hästfodret. En extra tillsats är därför bra. Slickstenen SP Horse innehåller alla av dess tillsatser plus viktiga E-vitaminer och spårämnen. OBS! Dåliga blodvärden som inte kan hävas med hjälp av järn, kan bero på kopparbrist. Kombinationen av selen E-vitamin som är unik för SP Horse, motverkar även muskelproblem och stärker immunförsvaret….(mer) 

Salt

Vi säljer salt i 25 kg säckar eller så kan du köpa en hink med lock och vi väger upp t.ex. 5 kg.
När hästen svettas förlorar den förutom vatten även en del mineralämnen viktiga för vätskebalansen, så kallade elektrolyter. Främst är det natrium, kalium och klor som går förlorat. Kalium finns det mängder av i gräs och grovfoder. Natrium däremot finns det inte så gott om i vallfodret och det är därför som alla hästar behöver en saltsten. Saltstenen innehåller koksalt, natriumklorid, och man ersätter därmed även förluster av klor. För hästar som arbetar lite eller aldrig och sällan blir svettiga räcker vanligtvis saltstenen för att täcka behovet av natrium. För hästar i hårdare träning och som förlorar mycket vätska under prestationen krävs flera dagars återhämtning för att återställa vätskebalansen i kroppen om hästen enbart har tillgång till saltsten. Ett bra sätt att återställa hästens vätskebalans är att ge den fysiologisk koksaltlösning att dricka som är 9 g NaCl (ca 1 tsk) blandat med 1 liter vatten. Ett annat sätt är att ge hästen löst salt med fodret. Hästen ska alltid ha fri tillgång på vatten.  

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Steel Joint” tab_id=”1496041025323-c72ca3d5-f355″][vc_column_text]

  Visste du att mineral- och vitaminbrist kan leda till att din häst får upprepade ledinflammationer, försämrad hovkvalité och hos unghästen skelettförändringar!

STEEL JOINT 

I Steel Joint finner du viktiga byggstenar som kalcium, magnesium, kisel, bor vitaminerna A, C och D3. Denna kombination gör produkten unik på marknaden!Mineraltillskottet Steel Joint – När det lilla extra är avgörande!
Det är väl känt att en stor procent hästar inom rid och travsporten har problem med lösa benbitar (osteochondros) och metaboliska tillväxtrubbningar som leder till ledinflammationer vid hård träning och tävling. Brister i foderstaten under uppväxten kan till stor del vara en av bovarna i dramat. Företaget som utvecklat Steel Joint har genom studier visat att ben, leder och brosk utvecklas gynnsammare om man tillför nödvändiga mineraler tillsammans och i kombination med vissa vitaminer än om dom tillförs enskilt. Steel Joint är en ”näringstillsats” som i första hand är framtaget för att minska skador orsakade av påfrestning på högpresterande hästar och stärka uppbyggnad av ben och leder på föl.
Stallar som använder Steel Joint har konstaterat att problem med leder på tävlingshästar minskat och hästarna har överlag fått förbättrad tillväxt och hovkvalitet. Uppfödare som ger Steel Joint till sina dräktiga ston tycker att fölen föds med starkare benställning (trampar ej igenom lika mycket) Vinterpälsen på åringarna är tätare, kortare och blankare än tidigare och hälsostatusen står på stort plus!
Steel Joint rekommenderas av veterinärer efter operationer på skadad ”benyta” för att påskynda läkning.Steel Joint rekommenderas varmt av Sveriges ledande veterinärer och hovslagare. Ges med fördel till dräktiga ston, högpresterande hästar och hästar med försämrad hovkvalite men självklart även till Dig som bara vill ge Din häst det ”bästa”.
Hur påverkar innehållet din häst:
Kisel – ingår som viktig komponent i brosk, bindväv, senor och hud. Studier har visat att vid stress som hästen utsätts för vid t.ex. träning och tävling ökar behovet av kisel markant för att uppehållas kärlens elasticitet och motverka förkalkning.
Dolomitkalk (kalcium-magnesium karbonat) – Hästar har av tradition utfodrats med foderkalk, oftast med fri tillgång. Senare forskning har visat att kalk måste tillföras i rätt proportion då kalciums placering i skelettet styrs av kisel, magnesium och bor tillsammans med vitaminerna A, C och D. Den sammansättningen som vi använder oss av i Steel Joint har visat att brosket och bindvävernas ämnesomsättning och ledernas ”smörjning” blir effektivare.
Bor – en mycket viktig mineral där en brist kan leda till benskörhet. Bor minskar utsöndringen av kalcium, magnesium och fosfor från kroppen. Bor deltar även i kroppens egen produktion av D3 vitamin.
Magnesium – reglerar aktiv kalcium transport och har stor inverkan på bendensiteten. En brist kan leda till försämrad utveckling av skelettet.
Analysgaranti
Fodertillsatser per kg:
Kalcium 16 %
Vitamin A 290 000 IE
Magnesium 9,5 %
Vitamin D3 29 000 IE
Kisel 6 %Vitamin C 920 mg
Fosfor 0.03 %
Bor 20 mg
Aska 20 % 
Zink 0,005 % 
Koppar 0,002 % 
Natrium 0,02 % 
Rekommenderad mängd/ dag:
Ponny30-80g
Häst70 – 100g
Dräktigt sto – 100g
Dålig hovkvalite – 100g
Benskada/konvalescent – 100g
Föl 3-6 veckor – 0,2 dl
Föl 7-3 månader – 0,3 dl
Föl 3-8 månader – 0,5 dl
Föl 8-12 månader – 0,5 – 1 dl

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Olja” tab_id=”1496042146136-082a6951-0793″][vc_column_text]

HippoSelection Olja 

Ger ett extra koncentrerat och skonsamt energitillskott till foderstaten. 
Ge 1-5 dl per dag
Flaska: 2,5 l och 10
l HippoSelection Olja är en vegetabilisk olja som tillför ca 3 gånger så mycket energi som samma mängd spannmål utan att försura miljön i grovtarmen. Genom en god tarmhälsa undviks ofta problem som t.ex. kolik och korsförlamning. Produkten innehåller en hög andel livsviktiga fettsyror som bidrar till en blank och fin päls. HippoSelection Olja rekommenderas vid hög aktivitetsnivå, minskad aptit, dåligt hull, digivning samt vid låga energivärden i grovfodret. Utfodra 1-5 dl per dag till en häst på 500 kg. Maximal giva per utfodringstillfälle 2,0 dl.  

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Havrehalm” tab_id=”1496042147049-53113acf-81eb”][vc_column_text]

 Havrehalm

Vi säljer havrehalm i ca 80 eller 250 kg storbal.

Havrehalm är ett viktigt komplement i foderstaten till hästar som äter HorseHage eller hösilage, eftersom vissa hästar kan behöva mer strå. Om man köper mindre mängder halm betalar man ett styckpris och halmen kommer troligen på pall, sträckfilmad för lättare hantering. 80 kg balar levereras då 4 bal/pall och 250 kg balar 2 bal/pall.

80 kg balar har ett mått på 50x80x130 cm.

250 kg balar har ett mått på 80x90x2500 cm[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Hästgodis” tab_id=”1496042372507-101f008e-5436″][vc_column_text]

 HippoTreats

Finns i tre olika smaker:

o Jordgubb

o Banan

o Äpple

En nyttig belöning för din häst.

Kompletteringsfoder till häst. Den fruktiga belöningen för din häst – läcker och naturlig!

Utfodring sker vid valfritt tillfälle som belöning.Vikt: 1 kg per påse.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Hundfoder” tab_id=”1496042373782-d59b5d47-ed92″][vc_column_text]

 Carrier Hundfoder

Vi säljer Carrier hundfoder i 15 kg säckar i flera olika sorter. Svensktillverkade högklassiga super premiumfoder som tål att bli jämförda med marknadens starkaste varumärken.

http://www.svenskahundfoder.se/carrier[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Kattmat” tab_id=”1496042387208-3c88fee7-8e89″][vc_column_text]

 Bästis Kattmat

Vi säljer Bästis kattmat i 4 eller 10 kg säckar i två olika smaker. Bästis kattmat är ett svensktillverkat kattfoder som har en balanserad sammansättning av energi och protein. Fodret har en låg halt magnesium eftersom magnesium kan öka risken för njursten. Bästis kattmat passar utmärkt för att täcka den vuxna kattens alla näringsbehov. Finns i smakerna Oxkött samt Kyckling & Fisk i påsar om 4 kg eller 10 kg. Passa på att ta hem Bästis till stallkatterna i samband med din nästa leverans av hästfoder.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Hönsfoder” tab_id=”1496042584508-398680d0-a0be”][vc_column_text]

 Hönsfoder

Vi har Värp Opti och EkoTrygg plus Fågel Växt från Svenska Foder i lager, annat kan vi ta hem vid önskemål. Värp Opti utfodras till värphöns som helfoder. Fodret är vegetabiliskt och innehåller inte rapsprodukter. Fodret är lämpligt till alla värphöns. 15 kg säck.Värp Eko Trygg är ett fullfoder till värphöns i ekologisk, KRAV-godkänd, äggproduktion.

Fågel Växt är pelletskross som används till växande livkycklingar samt rapphöns och skogsfåglar.

Mer info

Egen producerad hel havre finns och havre- och kornkross från Svenska Foder[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tour][/vc_column][/vc_row]