Om oss

Företaget drivs av Urban och Ronae Brunsberg. Urban köpte hemgården i Grän, Långtora, 1980 och delade driften med sin far, Eskil, tills 1988. Gården bestod huvudsakligen av spannmål och grisar, med en liten areal vall för växtföljdens skull.

När grisarna försvann 1983 letade man efter något alternativ och 3 ha grönsaker odlades under åren ’84-’86. Under tiden ökade vallarealen och efterfrågan för hö var stort. 1990 köptes, ihop med 3 andra svenska bönder, en licens för tillverkning av HorseHage, hösilage i 25 kg säckar, från Mark Westaway and sons i Devon, England.

Idag säljer Brunsbergs Foder och Strö årligen ca 4500 ton foder till hästar i form av HorseHage och hösilage i fyrkants stor-, mellan- och dubbelbal. Alla typer av strö och kraftfoder plus mycket annat finns till salu. Vår lastbil åker 5 dagar i veckan runt om i Mälardalen och levererar till drygt 350 kunder.

Urban jobbar halvtid med gårdens administration och resten med produktionen och entreprenad. Ronae ansvarar för bland annat försäljningen och gårdsbutiken. Urbans syster Helena har jobbat på kontoret i över 20 år, men går nu så småningom i pension och Katinka tar vid. Tim sköter om leveranser efter Christer som har flyttat till Turkiet 2022 och jobbar bara sommarmånaderna hos oss nu. 

Hemma på gården jobbar just nu Fredrik, Samuel, Patrik, Tommy, Anders och Pontus som hjälps åt att sköta växtodlingen, köttdjur, lagret, verkstadsjobb och entreprenad. Bryson, Cissi, Felicia och Saga sköter gårdens hästverksamhet. På sommaren är det många ansikten som kommer och går här på gården. Några är säsongsanställda medan andra bara sommarjobbar ett par veckor. Vissa har jobbat här flera somrar, andra för första gången. Är du intresserad av ett jobb? Kontakta oss.

Så länge målsättningen uppfylls, att ha nöjda kunder som återkommer, fortsätter företaget att växa. Affärsidén är att våra kunder ska kunna köpa allt foder och strö till sina hästar från oss. Sedan 2020 har målet varit att klara av en digitalisering av företaget och vidareutveckla satsningen/expansionen av vår butik och försäljning av tillbehör till häst, stallet, gården och att sälja mer kött direkt till kund. 2024 sätter vi nya mål med utveckling av hästverksamhet med det nya stallet och ridhuset högt på agendan. Vi har investerat i stall och ridhus med stöd av EUs jordbruksfond för landsbygdsutveckling.